2015. január 17., szombat

30 day challenge

Túl sokat ülsz a gép/tv/íróasztal előtt, és azt érzed, hogy már csak árnyéka vagy egykori önmagadnak? Kondicionálnál, de nem akarsz gyúrni? Csinálnál valamit, de utálod a konditermet? A futástól megfájdul a bokád/térded/lábad? Nem akarod magad kitenni az időjárás szeszélyeinek? Vagy egyszerűen csak nincs időd, mert már így is kevés a nap 24 órája? Esetleg csak kipróbálnál valami újat, aminek több értelme van, mint a TV Shopos hülyeségeknek?

Akkor csatlakozz hozzám, és csinálj meg egy 30 napos kihívást!

Miért? Ha a fentiek nem elegendőek, akkor: csak úgy!
Mire gondolok? Létezik egy csomó ilyen "30 day challenge" nevű izé, amik gyakorlatilag nem mások, mint egy 1 hónapos, egyre nehezedő edzésterv. Létezik bennük kemény is, és olyan is, ami nekem - punnyadt irodistának - való! Az a szép bennük, hogy egyszerre akár többet is lehet párhuzamosan csinálni!
Sokfajta kihívás létezik, én a következő kettőt néztem ki magamnak, és tudom, hogy sikerrel végig is csinálom ezeket! Márpedig, ha nekem menni fog, akkor Neked sem lehet gond! Csatlakozz Te is! ;)

1. Plank challenge:

A legfontosabb dolgok, amikre nagyon oda kell figyelni:
  • felkarok függőleges helyzetben (könyök a váll alatt),
  • karok vállszélességben, alkarok párhuzamosak,
  • hasizmokat, farizmokat megfeszítve tartjuk ,
  • gerinc teljesen egyenes (egész testünk "egy vonalban" bokától fejtetőig), nem homorítunk!
Az első nap 20 másodperc, az utolsó 300! Elsőre kicsit erősnek tűnhet az 5 perc, de a fokozatosságnak köszönhetően nem lesz ezzel gond, és azért kell egy kis kihívás is! :)

2. Push up challenge:

Nem bonyolult, fekvőtámaszokat kell csinálni! :)


És, hogy mit várhatunk ezektől, ha becsülettel végigcsináljuk?
-10kg, kocka has, férfiaknak 40-es bicepsz, hölgyeknek 0 integető-háj!
...Na jó, lehet kicsit túloztam. Valójában szerintem nem sokat, csak az állóképességünk nő valamelyest! Nem ettől lesz valaki fitneszbajnok, de legalább teszünk valamit a TV-néző izmok ellen!  Persze, ha megnézitek, hogy napi 1-10 perc az egész, akkor egyértelmű lesz mindenkinek, hogy ez nem ér fel egy 2 órás edzéssel, nem helyettesíti sem a súlyzókat, sem a személyi edzőket, azonban ez nem is erről szól!

Én február 1-én kezdem párhuzamosan mindkét kihívást! Csatlakozol? :)