2009. november 16., hétfő

Lakásavató koktél-parti

Mint már mindannyian tudjátok, Zsu és én összeköltöztünk, ennek örömére szombaton este megtartottuk a lakás felavatását.
Mivel a lakás mérete erősen korlátozott, nem is beszélve az ülő helyekről, kénytelenek voltunk korlátozni a meghívottak számát, így a meghívottak kizárólag azok voltak, akik valami módon hozzájárultak a beköltözéshez, illetve az Ő szívük választottja, legyen szó festésről, pakolásról, takarításról, vagy épp egy mikróról, ami nélkül ma már valóban nem is lehet élni.
A buli pikantériája volt, hogy nem amolyan ki-ki alapon intéztük a piát, hanem én bevásároltam rendesen, és mindenki az általa fogyasztott italt fizette, persze előállítási költségen. A választék eredetileg Long Island, B52, Bloody Brain, Mojito, Cuba Libre és Bacardi Coctail lett volna, ám sajnos sehogy sem sikerült menta levelet szerezni, ezért a Mojito kiesett. Az árakban sem kellett nagy költségekre számítania senkinek, hiszen a fenti koktélok (sorrendben) csak 400, 350, 300, 200, 200, 150 Ft-ba kerültek adagonként, ennek köszönhetően az általam előre megvásárolt alapanyagok kb 2/3-a fogyott el.
Úgy gondolom egész jól választottam ki a koktélokat, mert úgy tűnt, mindenki megtalálta a maga italát, kivéve talán a Krisztit, aki nem volt túl szomjas az este folyamán. A Long Islandből kicsivel nagyobb fogyasztásra számítottam, de talán az ital ütőképességétől megijedtek az emberek, igaz, nem is alaptalanul. Egyedül a Tala volt, akinek határozottan nem ízlett. Azért Őt sem kellett félteni, hiszen megTalálta a maga kedvenceit Ő is, és sikerült a WC-t is felavatnia. Itt meg kell említenem, hogy a Tala bizonyította, hogy férfi a talpán, az incidens után, és egy rejtélyes pogácsa zsebből való előrántása után folytatta rendíthetetlenül a fogyasztást, mígnem végül megtagadtam tőle a további B52-k elkészítését. Muszáj volt így döntenem, miután az ital helyett a lángot akarta szívni a szívószállal, ami persze rögtön deformálódott, de Ő csak próbálkozott olvadásig.
Arra számítottam, hogy a B52 sikeres lesz, de arra nem, hogy ennyire. Igaz, Apyt úgy vettem rá, hogy ne jöjjön kocsival, hogy elárultam neki, lesz egy olyan koktél, ami kávés, finom, és még lángol is. De azért ilyen mértékű népszerűségre nem számítottam. Ez az ital sem női pia, ahogyan nagyjából a koktélok közül semelyik sem a közhiedelemmel ellentétben, ezt az is alátámasztja, hogy próbaképp, még a buli előtt a Picivel ittunk egy ilyet, s eztán a beszédkészsége erősen kritizálható lett. A vicces itt mondjuk inkább az volt, hogy a lángnak köszönhetően kicsit kevesebb szőr lett a fején, de legalább arcpírből kevesebbet kell egy darabig használnia. Ezt látva eszembe jutott, hogy hogy is kell helyesen fogyasztani ezt a különlegességet, és a többieket már a helyes fogyasztásra tanítottam később. Személyi sérülés jelentem nem történt, de két öngyújtó kiürült. Valamint igen, a képen a felső réteg piros, és az én koktélomban ez nem így volt, ugyanis eredetileg Cointreauval kell készíteni, ami helyettesíthető Tripple Seccel. A különbség leginkább az árban mutatkozik meg jelen esetben, ugyanis az eredeti alapanyag kb háromszor annyiba kerül, mint utóbbi.
Bloody Brain meglepően kevés fogyott, úgy látszik a tavalyi sikerbulin mindenki eleget ivott belőle, pláne, hogy akkor nem volt más koktél. Most viszont volt, és ennek köszönhetően gyakorlatilag minden koktél-alapanyagból maradt, így aki jön hozzánk, ismét be tud fizetni egy-egy italra.
Ahogy az italválasztékkal, a jó hangulattal sem volt semmi gond. Úgy érzem majdnem mindenki végig jól érezte magát, de az est fénypontja és kellemes meglepetése Tala volt, akiről bebizonyosodott, hogy tud inni, és ha iszik, olyankor kifejezetten aranyos, és kedves, még az idegenekkel is, akik a téren sétálnak. Kedvességét még a három emelet távolság sem korlátozhatja.
Sajnos (?) Farkas barátunkat ismét nem sikerült alkoholfogyasztásra bírni, így róla leginkább csak az derült ki, hogy milyen finom pogácsát tud készíteni. Ilyet máskor is hozhatsz! A másik nemivó ezúttal a Kesze volt, aki későn jött, és korán ment munka-ürügyből. Sajnálom.
De akik maradtak, nem tértek hamar aludni. Ha jól emlékszem a Farkas-járat valamikor 4 óra körül indult, és utána mi is feküdtünk aludni. A lefekvés is jókedvben zajlott, és a beszélgetés-röhögcsélés bizony még jódarabig eltartott. Volt például, hogy a Tala (ki más?) bedugta a Krisztinek, igaz, az ujját a köldökébe. Meglepő és mulatságos volt, akárcsak a régi TV műsor.
Mégegyszer szeretném megköszönni mindenkinek a jelenlétet, és különösképpen az azt megelőző segítséget, és kommentekben várom a személyes élményekkel való kiegészítést! Mindenki írjon mindent, ami szerinte kimaradt!

Képek: http://picasaweb.google.hu/geresics

7 megjegyzés:

  1. Otthon majd feltöltöm azt a pár képet, amit készítettem. Valaki más készített képeket?
    Tényleg... A Tala nem tudott a telefonjával, mert megtelt a memóriája! :D

    VálaszTörlés
  2. Hát elég jó volt a buli! Néha úgy éreztem, hogy én ehez nem ittam eleget...:D

    VálaszTörlés
  3. haha ez igy van Sofi barátom!!:D MEgtelet a akibaszott memoriám:D
    Nekem tetsuet a party!!:D
    Hát nme ittál eleget Kriszti az biztos az én 15 db koktélomhoz képest!:P
    Jah és utolag bocsi ha kellemetlenségekért nem emlékszem rájuk ill nem mindenre:D

    VálaszTörlés
  4. Hát igen Kriszti, keveset ittál.
    Tala, Te még most is részeg vagy? :D

    VálaszTörlés
  5. nem vagyok! csaka gyomrom van készen de az a amia ebéd miatt:S
    amugy jo kis buli volt!!:) Pár dolog homályos de többségre emlékszem!
    És TE Sofi hogy érezted magad?

    VálaszTörlés
  6. Remekül vagyok, egy percig sem volt semmi bajom. Kérdésem a folyamatos félregépelésedre irányult :P
    Képek: http://picasaweb.google.hu/geresics

    VálaszTörlés
  7. jah szokásom elírnia dolgokat:D
    kircsi képek!:D

    VálaszTörlés