2009. július 16., csütörtök

Lesz autóm?

Esemény a köbön! Szoktam időnként nézegetni a nagy munka közepette a használtautó.hu-t, és ott találtam egy Volvo S40-est 1.8-as motorral, klímával. Ami felcsigázott, az az autón kívül a hitelkonstrukciójuk: 75eFt önerő, majd 48x18.500Ft. Ez egy teljesen reális 10% önerő+futamidő+törlesztő szerintem.
Egy volt a kicsi gondom, hogy Nyíregyháza nincs túl közel. Azt pedig nem nagyon szerettem volna, hogy elmegyek az ország másik végébe, és hazajövök teljesen feleslegesen, mert valami baja van az autónak. Akkor gondolkozzunk... Gondoltam a leghitelesebb képet a kocsiról akkor kapom, ha a hivatalos Volvo márkaszervízbe viszem a kocsit, hát fel is hívtam a nyíregyházai képviseletet. Elmondtam, mi nyomja kicsi szívem, és hogy mit szeretnék, majd megkérdeztem mennyibe fáj nekem egy teljes átvizsgálás.
Itt azért álljunk meg egy szóra! Mielőtt telefonáltam, volt egy elképzelésem, hogy mennyit kérhet egy márkaszervíz. Aki ráadásul Volvo, ami ugye mondható valamelyest presztízsmárkának. Gondoltam 30eFt-ból csak-csak megállok, de abban még nincs benne, hogy elmegyek oda, vagy megkérek valakit a környékről, hogy menjen el helyettem! Itt jött képbe Jmio barátom, még az L2-es időkből, ugyanis Ő Debrecenben lakik, ami 50km a céltól. Ha kocsival megy, akkor az oda-vissza 100km, mondjuk 7 literes fogyasztással számolva is csak 2100Ft!
Térjünk hát vissza telefonbeszélgetésemre a Volvo (hivatalos) márkaszervízzel! Szóval megkérdeztem miután tisztáztuk, hogy meg szeretném venni a kocsit:
- Vállalnak Önök teljes átvizsgálást?
- Természetesen!
- És ez mit tartalmaz?
- Motordiagnosztikát, futóműellenőrzést, karosszériavizsgálatot, ... - meg elmondott még a fene se tudja mi mindent, itt ugyanis fejemben kattogó számológép olyan összeget jelzett, ami meghaladja a kijelző kapacitását!
- Értem! - válaszoltam határozottan, majd feltettem A nagy kérdést - És ez mennyibe fog nekem kerülni?
- Háromezer forint.
- Tessék??
- Háromezer forint.
- Minden, amit elmondott, az összesen 3000Ft?
- Igen. Most van egy ilyen akciónk.
- És ez meddig tart? - kérdeztem, nehogy lemaradjak róla.
- Olyan 40-50 perc.
Hát a pofám leszakad! Akasztják a hóhért! Ez Sofőr-poénkodik velem!
- Neem... Az akció meddig tart?
- Hát úgy a téli szezon elejéig.
Na... Ez ténleg egy alföldi Sofőr, komolyan mondom... Utána még beszéltünk pár szót, sűrűn megköszöntem neki a segítségét, majd hívtam Jmiot.
Jmioról azért tudni kell, hogy 2 hétig szivattam, hogy van egy M3-as BMW-m, amire persze rögtön rákérdezett, hogy ugye azzal jövök? Hát... Mondom az összetört... Majd még kicsit elbohóckodtam a gondolattal, és közöltem vele, hogy egy összeesküvés áldozata lett (ugyanis több ismerősöm is mondta neki, hogy mennyire megy az autó, mert ők kipróbálták)! Itt féltem, hogy kereshetek másvalakit a környékről, de hála égnek nem volt semmi gond, csak lebuzizott. Olcsón megúsztam.
Utolsó nekifutásként felhívtam a kereskedőt, hogy van-e valami akadálya a kocsi márkaszervízben történő átvizsgálásának, de hála égnek nem volt, őt, még a hitelhez kapcsolódó papírszükségleteket is tisztáztuk.
A lényeg, hogy a jövő hét elején viszi Jmio a kocsit átvizsgálásra, és ha minden stimmel, talán már a hétvégén meg is lesz életem második saját kocsija!
Kop, kop, kop... Fán, alulról, háromszor!

9 megjegyzés:

  1. Júúj Sofi!! :)
    Hát ez egy nagyszerű hír! Drukkolok ám! ;)

    VálaszTörlés
  2. Hajrá!
    (A váltógomb mondjuk...)

    VálaszTörlés
  3. A váltógombot én is láttam, de ez legyen a legnagyobb baja! Esküszöm, a legszebb váltógombot veszem meg hozzá (amit a bontóban találok :D)

    VálaszTörlés
  4. Csak az autó előélete miatt gondoltam, hogy érdekes lehet.

    (2009. JÚLIUS 17. 0:09 a előző kommentem ideje?)

    VálaszTörlés
  5. Időzóna javítva!
    (Húú... ez naon Sci-fi-sen hangzott :D)

    VálaszTörlés
  6. Akkor jól gondoltam, hogy valami időzónás izé.

    Alaszkára, vagy mire volt állítva?:D

    VálaszTörlés
  7. A nyíregyházai S40-est átvizsgálták, folyik belőle az olaj, de legalább azt sem tudni, hogy honnan.
    Azóta neten találtam egy 2000-es évjáratú 1.6 benzinest, ami tényleg full-extrás, csak Bp-en voltak vele. Ma reggel kellett volna megérkezniük Szigetvárra (mert hogy odavalósiak), ám délelőtt kaptam egy SMS-t, miszerint "Váratlan változások miatt elálltunk eladási szándékunktól..." Pedig ezt a példányt 890-ért még alku nélkül is megvettem volna...
    Próbáltam tegnapelőtt egy 1.9 Diesel V40-est is. Ebben Renault motor van, ami annyira dinamikus, mint egy Vivaro. De lagalább jó olajos volt a motor...
    Ma ismét egy 1.6-ost próbáltam, ami egyenlőre vegyes érzéseket kelt bennem. Nem a motor miatt, inkább a többi részlet kapcsán.

    VálaszTörlés