2010. július 22., csütörtök

Mászókát loptak?

Csütörtök este 22:20 környékén jöttem hazafelé autóval, mikor a Siklósi úti hídról leérve arra lettem figyelmes, hogy 2 fiatalember (olyan 25-35 közöttiek lehettek) a nyakukban egy piros mászókával (!) sietnek Siklós irányába. Félreálltam az OMV kúthoz, majd hívtam a 112-t. Elmondtam mit láttam, de úgy vettem észre, nem hisznek nekem, pláne miután a nevemet kérdezték, és én névtelen kívántam maradni. A telefonomból a kártyám nem vettem ki, a számkijelzésem sincs tiltva, ha azt hiszik telefon-betyárkodom, nyilván nem így csinálnám...
Folytattam utam haza, de nem hagyott nyugodni a dolog, ezért a Lidl-nél visszafordultam. A két fiatalembert ekkor már az OMV mellett láttam elhaladni. Rendőr persze sehol, nyilván nem vettek komolyan. Gondoltam megfordulok a híd alatt, és visszafelé ismét félreállok telefonálni, de eltűntek. Először elindultam az Elcoteq irányába, de arra nem voltak. Második utam a Táncsics M. úton vezetett, de erre sem láttam őket. Ismét megfordultam, és a Siklósi úton haladtam tovább, de arra sem találtam senkit.
Az OMV-nél állt egy társaság, ha visszamentem volna, biztosan meg tudják mondani, hogy merre mentek, (sejtéseim szerint a Tüskésréti út lehet a nyerő, de sok arra a kisutca,) de ekkor már közel volt az otthon, és feladtam az "üldözést". Mondanom sem kell, egyetlen rendőrt sem láttam út közben.

Ezeket a sorokat szó szerint leírtam a bama.hu oldalára is a hírbeküldő rovatba, és még a következőket írtam hozzá:

Kérem a BAMA illetékeseit, mivel Önöknek nyilván több ismerősük is akad a rendőrségen, járjanak utána a dolognak, és kérdezzék meg a rendőrségen, hogy honnan hiányzik a mászóka? Szóltak-e egyáltalán a járőröknek, hogy menjenek arra? Ha nem, miért nem veszik komolyan a lakossági bejelentéseket? Szabályosan közlekedve kevesebb, mint 2 percre van a kapitányság a bejelentés helyszínétől?

1 megjegyzés:

  1. Lehet beütütt, hogy felvettek, vagy méginkább az azt követő modern Don Quijote (http://www.bama.hu/programajanlo/program/egyeb/23909), de esküszöm ez volt...

    VálaszTörlés