2010. március 6., szombat

14. nap

Március 6.
Ma kerek 2 hete, hogy itt vagyunk.
A meló eseménytelen volt, délelőtt még volt több csapat is az építkezésen, délután viszont már csak mi. Amit fontos megjegyeznem, hogy Dzsánni nem is Gianni, hanem valójában Luciano (már ha így írják), és gondolom, ebből jön a Ciani azaz Csánni becenév – mert ugye nekem így mutatkozott be.
Egészségügyi körképem két hét elteltével: az elmúlt 14 nap alatt biztosan nem fogytam egy kilót sem, de legalább az a rengeteg babkonzerv, amit eszek dolgozik rendesen. A jobb könyököm ma már jobban volt, tegnap azonban még meglehetősen fájt. A jobb kezem Vital-pontja (hüvelyk és mutatóujj közötti rész a kézfejen) egyre siralmasabb. Nem tudom, hogy izomláz-e, vagy valami más, de ma fúrás közben már minden második-harmadik lyuk után nyújtanom kellett, de az egy éve eltört kisujjcsontom körüli izmok is néha jelzik, hogy néha nem bírják a tempót. Szóval fájogat a tenyerem, kifejezetten (egykezes) fúráskor, viszont érezhetően erősödött a szorításom. Ha már erősödés, a jobb bicepszem ilyen kemény még sose volt. Kár, hogy a bal kezem nem tudom annyit használni, mert így még a végén a jobb és bal oldalam egymáshoz képest olyan lesz, mint Quasimodóé. Az anyaghordást, és a lépcsőzést (a szálláson is) a combjaim sínylik leginkább, este, mikor utoljára felmegyek, már leginkább csak a tudat visz fel, hogy mindjárt vízszintben leszek. A bakancsom továbbra is remek, de a talpam sem maradt ki a terhelésekkel járó érzésekből, kifejezetten miután létrán, vagy fél lábon kell állnom. A derekam tragikus helyzetéről talán már írtam, nos, azóta valamivel jobb a szituáció, de még mindig ropog és fájogat, ami nem csak az anyaghordásnak, de (leginkább) az ágyamnak (és a még rosszabb székeknek) „köszönhető”. De legalább a hátamon az izmok is kezdenek sajogni. De mindközül a legrosszabb talán az orrom. A keverésnek köszönhetően estére gyakorlatilag fika helyett ragaszó van benne, ami nem tesz jó a sebeknek, amik odabent vannak, ráadásul az orrszőröket is húzzák, ami miatt fújási vagy piszkálási kényszer jön az emberre, mert nagyon rossz. Ja, és ma (a múltkor kilyukasztott) körmöm lenőtt addig, hogy be tudjon szakadni, ami szintén erősen hátráltató tudott lenni. Nem fáj, csak mindenbe beakadt, ami a továbbtépés esélyét hordozza magában, az viszont már tényleg fájdalmas tud lenni. Majd elfelejtettem, hogy annyira ki van száradva a pornak és ragasztónak köszönhetően mindkét kézfejem, hogy a bőr hajlamos égő érzéssel fájni. Tegnap is és ma is bekentem kézkrémmel, most már csak akkor fáj, ha rendesen mozgatom. A fejemnek eddig semmi baja, de ha így folytatom mindennek a lefejelését, akkor hamarosan több fogam lesz, mint IQ-m. Asszem már csak egy szervemről nem beszéltem, de annak „csak” az otthoni környezet hiányzik. Azt hiszem erre mondják, hogy nem szokta a cigány (lova) a szántást.
Ezeket leszámítva minden rendben. Már csak azt kellene tudnunk, hogy mennyit keresünk, és teljességgel sínen leszünk. Évának ugyanis még semmi híre. Talán majd holnap.
Megnéztük Norbi idei első futamát, és innen is gratulálok neki! Új számára még az autó, ezen a pályán még nem is járt, és így is 10. helyről indul holnap! Drukkolunk!
Mellesleg elég vicces németül nézni az EuroSportot, és hallgatni, ahogy Micselicsnek meg Miselishnek ejti szegény Norbi nevét. De legalább megdicsérte, hogy milyen szimpatikus srác.
Csináltam ma is pár képet, majd holnap este felrakom azokat is, ma ugyanis lent maradt a fényképezőgép, és már lusta vagyok lemenni…

1 megjegyzés:

  1. Amit tegnap este (fáradtság miatt) kihagytam:
    - országomat adnám egy teljes masszázsért!
    - éjjel esett a hó, szóval Luka nem kicsit jobb, mint Aidner Szilárd! Reggel -3°C volt, de egész gyorsan felmelegedett a levegő.
    - meló után voltunk megint boltba, és átb@sztak! 2€ volt írva a kesztyű alá, de 2.95€-t fizettem! :S

    VálaszTörlés