2010. március 14., vasárnap

Ha vasárnap, akkor Forma 1

Március 14.
Mivel ma aludhattam, amíg akartam, ezért még az este ittam egy sört, mert attól jól alszik az ember, és nem kapcsoltam fűtést sem. Ennek az lett az eredménye, hogy fél ötkor arra ébredtem, hogy nagyon hideg van. Próbáltam továbbaludni, azonban ötkor ismét felébredtem, és bekapcsoltam a fűtést. A többiek már többször mondták, hogy bár szépek a nyílászárók, mégis mozog a függöny, és én is vettem már észre, hogy gépelés közben jön rám a hideg, de eddig ez volt a legnegatívabb élményem az ablakkal kapcsolatban. Bekapcsoltam hát én is, és nyugodtan aludtam tovább. Egészen fél hatig, illetve hatig, ugyanis ekkorra érett meg bennem a sör, és kétszer is ki kellett mennem. Végül valamivel nyolc után keltem fel.
Délelőtt nem igazán történt semmi. Elmentünk boltba, utána Gyula ismét levest főzött, csak most már hús is került bele, Pali és én felsepertünk, majd a Rai Duo Sporton GP2 futamot néztem.
11-től kezdődött az osztrák (rosszul mondtam legutóbb, mert nem német) RTL műsorán a Formula 1 bevezető műsora, ami 95%-ban Schumacher visszatérésével foglalkozott. Az új szabályokról kb. annyi szó esett, hogy vékonyabb lett az első kerék. Ha másról is szó volt, akkor az vagy ebéd alatt történt, vagy amikor épp nem hallottam, mert pl. a többiekkel beszélgettem.
Vasárnap délben a levesnek az asztalon a helye! – szokta mondani édesapám, és itt is így volt. Már a múltkor is finom volt amit ettünk, de ez a kis husi kifejezetten jót tett neki. Le a kalappal Gyula előtt, aki még csoki tortával is szolgált a leves után. Köszönjük!
Egykor megkezdődött az idei év első Formula 1-es futama, amit kollektíven néztünk. Kaszi ugyan pár perc után elment aludni, mi viszont végignéztük. Meglepődtünk, majd egyhangúan hőzöngtünk az osztrák RTL miatt, ugyanis egy olyan csatornán, ahol 2 órát szánnak bevezetőnek, ott élő futam közben 2 osztott képernyős, pár másodperces, és minimum 4 teljes értékű, normál hosszúságú reklám volt. Furcsa. Ráadásul nem is a célközönségnek szóló reklámok (pl. motorolaj, autógumi, stb.), hanem szokásos (Kindercsoki, pelenka, mosó/mosogatószer, stb.) reklámok mentek. Nagyon furcsa. Szerencsére hamar felfedeztem, hogy a Rai Uno-n élőben megy, és nincs reklám. Áldassék a nevük! Ha nem így lett volna, akkor amikor kezdődött a reklám, akkor még Vettel magabiztosan vezetett, azonban mire újra a futamot mutatták, már a harmadik helye is kezdett veszélyben lenni. Szerintem az osztrák (német?) szurkolók holnap reggel 8.00-kor már le is mondatják az illetékeseket. Mindenesetre szegény Vettel meghibásodott autóval is bizonyított. Schuminak pedig gratuláció a visszatéréséhez, én személy szerint gyengébb teljesítményre számítottam.
A szabálymódosításokat pedig verseny közben (és a végén) magam is kitapasztalhattam. A befutók sorrendben a következő pontokat kapják: az első helyezett 25, a többiek pedig 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1. Tankolni nem lehet, a legjobb kerékcsere 4 másodperc volt, de állítólag lehet ez még 3 is. Cserében mérik a teljes boxkiállás idejét, ami huszon-pár másodperc volt, ha jól emlékszem. Az első kerekek tényleg vékonyabbak lettek. Más nagyon nem tűnt fel.
Egy szóra még visszatérnék a reklámokra, ugyanis a Volksbank lakáshitel reklámjában a következő állt: 2,4%-os kamat, és garantálják, hogy nem megy 5,5% felé. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a munkanélküli juttatás 1000€ feletti, és a keresetek (szerintem) 2000€-nál indul(hat)nak, akkor jogos a megdöbbenésem, amit a reklám váltott ki bennem. Hol vagyunk mi Magyarok még ettől?
Az otthonról küldött csomagokat vártuk, mint a messiást, de nem érkeztek meg. Nem baj, majd holnap megérkeznek. Mindenesetre a szobámban levő másik ágyról lepakoltam mindent, hogy azon megpihenhessen az áldott "futár".

1 megjegyzés:

  1. Hááát sztm uncsi volt pedig nagyon vártam!!:S:(
    Szerencsére megtudtam nézni én is bár dánul nagyon nem volt koo!:)

    VálaszTörlés